Rýžové víno saké

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
25
porce
neuvedeno
autor: AnetkaTom

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg rýže Dobře propraná
    • 1
      ks citron nakrájený na kolečka
    • 5
      ks nové koření 5x kuliček
    • 2
      špetka muškátový oříšek
    • 6
      ks hřebíček
    • 2
      špetka zázvor
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      špetka skořice - mletá
    • 50
      g droždí
    • 3,5
      l voda
    • 1
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno nádoby dáte půl kila dobře proprané rýže, na kolečka nakrájený citron, 5 kuliček nového koření, muškátový oříšek, hřebíček, zázvor, tymián, mletou skořici a 50 gramů droždí namletého na kousky.
2
Svaříte 3,5 litru vody s 1,5 kila cukru a necháte vychladnout. Vodu pak nalijete do nádoby a zakryjete propíchaným igelitem a 6 týdnů necháte kvasit.
3
Až bude vykvašeno, nelekněte se zápachu. Pokud kvas smrdí, neznamená to, že bude smrdět i po přelití do jiné nádoby. Naopak, bude skvěle chutnat a sushi se jím bude výborně zapíjet.
Zařazení: Nápoje

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.