Rýžové palačinky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      ml mléko
    • 140
      g hladká mouka (Nebo půl mouky a půl drcených ovesných vloček)
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • 140
      g máslo Rozpuštěné
    • 140
      g rýže Neuvařené (cukr mletý - 100 g)
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, cukr a vanilkový cukr mícháme dohladka, přiléváme vlahé rozpuštěné máslo, vymícháme rukou nebo šlehačem do světle žluté barvy, přidáme mouku a sůl. 30 minut necháme odpočinout. Mezitím uvaříme rýži v osolené vodě doměkka a necháme vychladnou (moc neproléváme vodou, aby zůstala lepivější). Vše smícháme a nakonec dáme sníh.
2
Rady:
3
- rýži volíme takovou, která se dá mírně rozvařit.
4
- pokud chceme urychlit, dáme vejce celá a sníh být nemusí.
5
- se sněhem je nachýchanější a jemnější.
6
- pečeme na pánvi pomalu na oleji, nebo na sucho (zdravější varianta je s ovesnými vločkami a smažené nasucho).
7
- i úplně bez cukru je možno.
Zařazení: Pokrmy Z rýže

Komentáře k receptu

  • Michaela
    Michaela |

    11. 1. 2008 15:21

    Jsou to takové palačinky s rýží. Komu chutná rýžový nákyp, ten to sbaští s chutí. Je toho z uvedené dávky hodně (tak pro 4 osoby).Jen taková "technická" poznámka: V postupu chybí informace o přidání mléka do těsta.