Autor:

Rýžové lívanečky

Snadné
Ingredience
Rýže 250 g
Hrubá mouka 150 g
Krupice 50 g
Vejce 1 ks
Badyán 1 špetka
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej
na smažení
 
Povidla  
Zakysaná smetana 1 kelímek
Skořicový cukr 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6 hodin na teplém místě. Na rozehřátém oleji smažíme lívanečky, které zdobíme povidly, zakysanou smetanou a poprášíme skořicovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Rýžové lívanečky

Komentáře

  1. Aninka   21.10.2006 | 18:51 | reagovat | závadný

    Koupila jsem loni na Vánoce na zkoušku, Javorový sirup, a potírám tím jak lívance, tak i palačinky. Doma se mužou potom utlouct.

  2. bramborka   21.10.2006 | 12:54 | reagovat | závadný

    Pro Evžena:zef nevím,ale prdopeč je prášek do pečiva.Snad se na zef někdo ozve.

  3. Evžen zeithaml   21.10.2006 | 0:10 | reagovat | závadný

    co je zef a prdopeč?

  4. Anonym   10.10.2006 | 21:24 | reagovat | závadný

    nemixujte rýži.., škoda práce..jen ji uvařenou zef vysypte z pytlíku, dejte přiměřeně vajec, mouky, a trochu prdopeče.. usmažené mazejte medem sypte skořicí, mazejte povidly, zdobte kyselou smetanou.. realizujte se dle libosti, budete pochváleni. u nás doma většinou nezbude nic.

  5. Ivana Kolmašová   05.01.2006 | 9:40 | reagovat | závadný

    Dělala jsem lívanečky ze zbylé rýže ze sáčku a špatně se mi mixovala, asi by bylo lepší rýži uvařit ve vodě a spíš trochu rozvařit.Zkoušela jsem i slanou variantu (do těsta sůl a badyán vynechat) - posypat strouhaným sýrem a podávat se zeleninovým salátem - bylo to mos dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web