Rýžové lívanečky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže
    • 150
      g hrubá mouka
    • 50
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka badyán
    • 1
      špetka sůl
    • rostlinný olej na smažení
    • povidla
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6 hodin na teplém místě. Na rozehřátém oleji smažíme lívanečky, které zdobíme povidly, zakysanou smetanou a poprášíme skořicovým cukrem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Aninka
    Aninka |

    21. 10. 2006 18:51

    Koupila jsem loni na Vánoce na zkoušku, Javorový sirup, a potírám tím jak lívance, tak i palačinky. Doma se mužou potom utlouct.

  • bramborka
    bramborka |

    21. 10. 2006 12:54

    Pro Evžena:zef nevím,ale prdopeč je prášek do pečiva.Snad se na zef někdo ozve.

  • Evžen zeithaml
    Evžen zeithaml |

    21. 10. 2006 00:10

    co je zef a prdopeč?

  • Anonym
    Anonym |

    10. 10. 2006 21:24

    nemixujte rýži.., škoda práce..jen ji uvařenou zef vysypte z pytlíku, dejte přiměřeně vajec, mouky, a trochu prdopeče.. usmažené mazejte medem sypte skořicí, mazejte povidly, zdobte kyselou smetanou.. realizujte se dle libosti, budete pochváleni. u nás doma většinou nezbude nic.

  • Ivana Kolmašová
    Ivana Kolmašová |

    5. 1. 2006 09:40

    Dělala jsem lívanečky ze zbylé rýže ze sáčku a špatně se mi mixovala, asi by bylo lepší rýži uvařit ve vodě a spíš trochu rozvařit.Zkoušela jsem i slanou variantu (do těsta sůl a badyán vynechat) - posypat strouhaným sýrem a podávat se zeleninovým salátem - bylo to mos dobré.