Rýže s pikantní omáčkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • 500
      g vepřové maso
    • 200
      g žampiony
    • 5
      ks rajčata spařená, oloupaná
    • 3
      ks paprika nejlépe různých barev
    • 6
      stroužek česnek 5 - 6
    • kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • chilli omáčka
    • 2
      hrnek rýže
    • jarní cibulka nebo pórek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji v hluboké pánvi typu wok. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme.
2
Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a houby, chvíli společně restujeme, osolíme a pak podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí a vyvaření tekutiny. Měla by vzniknout hustá omáčka, kterou dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a kari.
3
Nakonec přidáme chilli omáčku podle toho, jak moc pikantní chceme pokrm mít. Uvařenou rýži rozprostřeme na hluboký talíř, uprostřed vytvoříme důlek, který naplníme připravenou směsí. Posypeme nasekanou jarní cibulkou, případně pórkem.

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    7. 11. 2012 12:06

    těším se až si to uvařím ;-)