Rýže kari

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme kari, přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vody, povaříme a pak podusíme doměkka ve vyhřáté troubě. Podáváme jako příkrm k pečenému masu.
Zařazení: Přílohy Rýže
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nicole
    Nicole |

    3. 2. 2007 14:59

    Tuto rýži podobně ale velmi zjednodušeně dělala od mala moje mamka a od mala ji také miluju:-) k pečenému kuřátku je to delikatesa!! Dělala jí prostě tak,že do hrce s vodou dala propláchnuté sáčky s rýží,osolila vodu,přidala dle oka (cca dvě lžičky-podle množství vody aby byla oranžovo-žlutá) kari koření a rýži nechala uvařit jako klasicky. Byla vždy vynikající a dnes ji stále oblíbeně dělám i já..