Rýže+čočka s cibulkou - příloha

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml čočka
    • 250
      ml rýže parboiled
    • 0,5
      l drůbeží vývar Pro vaření rýže
    • 2
      ks cibule
    • podravka Nebo Solčanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji smažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v teplé vodě, necháme okapat a pak ji přisypeme ke smažící se cibuli, která už zesklovatěla, rýži orestujeme a zalijeme teplým kuřecím vývarem, okořeníme Podravkou a vaříme do změknutí.
2
Když jsou čočka s rýží uvařená, smícháme je dohromady. Zbylou 1/2 cibule osmažíme dokřupava, olej scedíme a cibulku zamícháme do čočky s rýží. Ozdobíme petrželovou natí.
Zařazení: Přílohy Rýže

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    23. 11. 2007 17:19

    Marsí,dochucuji,sójovou omáčkou,přidávám nadrobno nakrájené kyselé okurky a je to vážně zdravá dobrotka.o)Manžel do toho ještě chce natvrdo uvařená vejce a párek,tak to dostává zvlášť:o)

  • Marie H.
    Marie H. |

    23. 11. 2007 15:22

    Marsí, klidně samotné. Já dávám červenou čočku, přidám zeleninu - co je po ruce, trochu kari a máme to jako hlavní jídlo. Moc dobré !

  • Marsí
    Marsí |

    23. 11. 2007 14:32

    Věcnáááá!...:-) a to je příloha doporučená k čemu?...páč já bych to sbouchala samotné..:-))