Rynglový koláč

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g hera
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
  • Na posypání
    • drobenka
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk, cukr a vajíčka utřeme do pěny, přidáme vše ostatní a vyšleháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem, poklademe rynglemi, posypeme strouhaným kokosem a drobenkou. Pečeme na 180 °C.
2
Recept od mé známé, rychlovka a moc dobrá.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    5. 9. 2006 09:08

    Používám zelené ryngle, u nás se jim říká "meduňky" a na táče jsou fajn.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    5. 9. 2006 07:33

    Já mám za ta léta vyzkoušeno, že na koláče se hodí pouze červené ryngle, žluté nejsou vůbec vhodné, ty pouze zavařuji. Ale s červenými, nakrájenými na plátky, jsou ty nejlepší koláče, lépe řečeno - táče.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    4. 9. 2006 16:42

    V žádném případě, rozkrájím na čtvrtky a hustě pokladu. Záleží jaký druh rynglí použijete.

  • Airan
    Airan |

    4. 9. 2006 16:35

    Ryngle tam davate cele? Jednou jsem je odpeckovala a byla to takova kase, sama slupka. Od te doby je micham vzdy s jinym ovocem - napriklad hrusky, sladka jablka, do zavinu.