Rychlý cibulový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 100
      g máslo
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 0.33
      sklenice studená voda (sklenice-0,2 l)
  • Náplň:
    • 30
      g máslo
    • 500
      g cibule
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby přidáme ještě trošičku vody. Necháme odpočinout a zatím si připravíme náplň.
2
Na náplň, rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme dozlatova, potom přidáme zakysanou smetanu a lžičku hladké mouky na zahuštění, necháme přejít varem. Po vychladnutí této směsi přidáme žloutky a dochutíme solí, pepřem. Vymažeme formu (nejlepší je kulatá na koláč nebo dortová) máslem, vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme a naplníme do formy, okraje těsta je lepší zvednout kvůli náplni, která není zcela tuhá. Na těsto rozetřeme náplň a dáme péct na střední nebo vyšší stupeň, pečeme cca 40 minut. Hotový koláč poznáme dle ztmavlého těsta a zlatohnědé barvy náplně.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • Radka A.
    Radka A. |

    26. 6. 2011 20:31

    Moc mi chutnal, dokonce i návštěva, která byla vůči cibulovému koláči skeptická, si pošmákla :-)