Autor:

Rychlý chléb s cuketou

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 175 g
Cuketa 175 g
Celozrnná mouka 75 g
Moučkový cukr 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžíce
Sůl 1/2 lžička
Citronová kůra
z 1 ks
 
Strouhaný parmazán
(nebo jiného sýra podle chuti) + 2 lžíce na posypání
75 g
Pepř mletý  
Mléko
vlažné
200 ml
Olivový olej 75 ml
Vejce 2 ks

Postup přípravy:

Cuketu nahrubo nastrouháme a položíme na kuchyňskou utěrku, aby se zbavila přebytečné tekutiny. Všechnu mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru smícháme, přidáme cuketu, sýr, koření, mléko, vejce a olej. Zpracujeme na hladké těsto. Podlouhlou formu vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme papírem na pečení, vložíme těsto, navrchu nakrojíme mělké zářezy a pečeme při 190 °C asi 50 minut. Špejlí zkoušíme, zda je chléb dobře upečený. Necháme ho 10 min. vychladnout ve formě, potom vyklopíme a posypeme zbytkem sýra.
Poznámka: pokud chléb pečeme v domácí pekárně, tak stačí použít 2 lžíce oleje a místo prášku do pečiva dáme 1 lžičku sušeného droždí.
Zdroj: časopis Nový čas pre ženy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Rychlý chléb s cuketou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web