Rychlokvašky podle Monany

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monana

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Nálev
    • 3
      l voda
    • 1
      l ocet 8 %
    • 280
      g cukr
    • 120
      g sůl
    • 36
      ks sacharín (Umělé sladidlo)
    • pepř celý 1/2 lžíce
    • hořčičné semínko 1/2 lžíce
    • 2
      ks hřebíček
    • 2
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurky umyjeme a propícháme vidličkou, naskládáme do 5 litrové sklenice. Nálev svaříme. Okurky zalijeme vařicím nálevem. Zavřeme a necháme stát v pokojové teplotě 3-4 dny.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Marie
    Marie |

    15. 7. 2015 11:29

    Do rychlokvašek se cukr ani dávat nemusí, ale taky ho tam trochu přidávám. Co tam ale nepatří určitě je sacharin. Ten se dává do nálevu na normální okurky, protože okurky pak zůstanou pevné a křupavé. Na proležení je lepší tak týden, tři dny je málo.