Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg bílé zelí
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks chleba kůrka
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí prosypeme solí, kmínem a pepřem. Nakonec přidáme bobkový list. Přelijeme převařenou vlažnou vodou, zakryjeme a necháme kvasit 3 dny.
2
Toto zelí je určeno k rychlé konzumaci.

Komentáře k receptu

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    31. 5. 2010 10:37

    Jiříku, díkly za připomenutí - tohle dělala babička a bylo to vynikající, musím to oprášit :-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    25. 5. 2010 13:41

    Takto připravené zelí jsem jedl tepelně upravené na návštěvě.Bylo chuťově výborné...,nevím zda tím kvašením či tepelnou úpravou...,recept jsem si odnesl,budu muset vyzkoušet :-))