Rychlobábovka z domácí pekárny

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l šlehačka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program DORT pekárny ETA (či CAKE u pekárny VEGA apod.). Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Do těsta můžeme přidat kakao, rozinky, ořechy, můžeme nahradit 1/2 hrnku mouky kokosem atd.
2
Velice se osvědčil mletý mák s vanilkovým cukrem a skořicí. Výsledný makovec byl voňavý a krásně vláčný.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    24. 11. 2007 13:34

    Přesto že se mi povedl a chuťvě nebyl špatný,hodnotím za 2.

  • Zuzana Zelinková
    Zuzana Zelinková |

    30. 10. 2007 09:22

    těsto je strašně řídké měla jsem strach co s toho vznikne a tak jsem přidala mouku-vysledek nic-moc tuhá cihla

  • Anonym
    Anonym |

    28. 4. 2007 11:17

    moc hezky se upeče, přidávám skořici.

  • ranep
    ranep |

    22. 4. 2007 22:02

    Vyzkoušela jsem, jcelkem dobrá, ale hlavně oceňuji jednoduchost a dávám za 2. Vyzkouším ještě příště variantu s jablky, třeba bude chutnat ještě víc.

  • Staňa Kulhánková
    Staňa Kulhánková |

    18. 3. 2007 15:18

    Věro,pokud nemáte program dort, cake lze tzv improvizovat nejdříve použit prog. těsto,ale jen po dobu než se ingredience důkladně promísí potom vypnout a použít program pečení.Pouze pro recepty s pečícím práškem.

  • Danuše
    Danuše |

    18. 1. 2007 14:54

    Je mi to líto, ale neporadím. Já s kynutým těstem z pekárny problémy nemám. Ale zkuste vyzkoušet rady ostatních (nař. u receptu na buchty), ty bývají velice osvědčené.

  • Lola
    Lola |

    18. 1. 2007 13:25

    Děkuji paní Danuše. Nemohla byste mi poradit i s recepty na kynuté těsto? Psala jsem komentář k loupáčkům... Nevydařily se mi a nevím proč. Děkuji!

  • Danuše
    Danuše |

    18. 1. 2007 12:07

    Byl přidán navíc, zbyla náplň do buchet-:)

  • Lola
    Lola |

    18. 1. 2007 08:18

    Ráda bych tento recept zkusila, tak snad se vydaří. Výsledek na fotce vypadá fantasticky. Když je v receptu zmiňovaný ten mák - je jím nahrazená mouka, nebo je to navíc?

  • Anonym
    Anonym |

    16. 1. 2007 12:54

    Věrko, program DORT (CAKE) je jen u těch pekáren, které zvládají i pečení moučníků s práškem do pečiva (bez droždí). 'Tento program nemá totiž fázi kynutí.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 1. 2007 12:23

    Anglicky SWEET

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 1. 2007 11:41

    Věro, podívejte se do návodu k Vaší pekárně, nevím sice, jakou máte, ale mělo by tam být něco jako SLADKÝ, nebo totéž v angličtině ( teď nevím přesně ).

  • Věra
    Věra |

    16. 1. 2007 08:31

    Nemám program Dort ani Cake čím mám nahradit?

  • Martin Valový
    Martin Valový |

    11. 1. 2007 08:52

    Zkoušeli jste někdo přidat 1-2 jablka krájená na kostičky + trocha skořice a špetka badyánu ? Výsledek překvapí :-)

  • Pavlína Matušková
    Pavlína Matušková |

    11. 9. 2006 16:53

    Dala jsem mlete lískové oříšky,kakao a kypřící prášek do perníku a chutnalo to taky skvěle.

  • Pavlína Matušková
    Pavlína Matušková |

    11. 8. 2006 09:30

    Tak já vydržím. Děkuju a přeju přijemný víkend.

  • Danuše Bednářová
    Danuše Bednářová |

    11. 8. 2006 09:21

    Vydržte do zítřka, dneska se na ně chystám:-) a případně dám vědět. Rozhodně těsto na "kynutý koláč s ovocem" je osvědčené a neuteče.

  • Pavlína Matušková
    Pavlína Matušková |

    11. 8. 2006 08:54

    Paní Bednářová,vaše recepty jsou jeden lepší než druhý.Zrovna včera jsem koupila pytlík máku na buchty, ale zkusím tohle. Prosím vás, nemáte někde v šuplíčku recept na klasické kynuté těsto na buchty tak, aby se mi vešlo do pekárny a při kynutí neuteklo?