Autor:

Rychlé těsto na slaný koláč

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 2 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Sůl  
Voda
hodně horká
1/2 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ze všech přísad zpracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout. Těsto pak můžeme do formy buď vyválet, nebo jen rukama namačkat. Náplň těsta dle vlastního vkusu.

Dobrá je nakrájená šunka, sýr, orestovaný pórek, zalít vejcem s mlékem nebo smetanou, okořenit a je hotovo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2-
3.71 7 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Rychlé těsto na slaný koláč

Komentáře

  1. Walkriel   03.08.2015 | 19:49 | reagovat |

    Tak vám nevím.. těsto je neskutečně olejový..působí nedopečeně.. a to jsem těsto nejdřív 25min. předpíkala na 175 stupňů..po přídání surovin jsem snížila teplotu a pekla do aleluja..až mi začala černat rajčata..vytáhnu a furt nic.. :/ za mě teda nikdy víc...olejové, těžké těsto...vůbec nám to doma nechutnalo...

  2. Ota   30.05.2014 | 11:22 | reagovat |

    Těsto dát do formy kraje zaříznout záplatovat kde se to protrhlo dát péc Círka 15 až 20 min vyndat potřít vajíčkem a znovu na 5 min do trouby doplnit náplň zalít smetanou z rozkloktaným vejcem a znovu na 30 min do trouby při 175 stupních celsia hotovo.

  3. Ann   19.02.2014 | 21:30 | reagovat |

    Dělala jsem to podle receptu a mám to hrozně moc olejovatý!!!!! A chuťově nijaký. Náplň dle časáku dobrá. ale těsto se nepovedlo :(

  4. Martina.k   30.01.2014 | 12:38 | reagovat |

    Chuťově nic moc, příště zkusím přidat vajíčko, třeba bude lepší.

  5. Sammythe   20.07.2013 | 22:37 | reagovat |

    Pekla jsem to poprvé, a nějak jsem u toho furt přehazovala teplotu a pečení se protáhlo na nějakou hodinu, a stejně se mi zdá, se to neupeklo. Prosím, na jakou teplotu se to peče?
    Raději nebudu známkovat, těsto udělám ještě jednou, ale až zjistím na kolik a možná i jak dlouho.

    1. Dana   21.07.2013 | 12:30 | reagovat |

      Běžně se peče na 180°C, pokud tam máte něco hodně tekutého (smetana s vajíčky apod.), tak klidně na 160°C a delší dobu. Mně pečení trvá obvykle kolem 40 minut.

      1. Sammythe   25.07.2013 | 9:32 | reagovat |

        Děkuji, dnes to zas vyzkouším :)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web