Autor:

Rychlé špekové knedlíky

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka
1-1,5
1 hrnek
Žemle
5-6
6 ks
Špek 300 g
Mléko 1/4 l
Vejce 3 ks
Sůl  
Kořen petržele  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Nakrájený špek na kostičky rozpustíme v kastrolu, přidáme pokrájené žemle a promícháme. Po vychladnutí přidáme vejce rozšlehaná v mléce a mouku. Osolíme a promícháme.

Namočenýma rukama tvoříme koule, které dáváme do vroucí osolené vody s oloupanou kořenovou petrželí. Vaříme 12-15 minut.

Můžeme podávat s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Komentáře k receptu: Rychlé špekové knedlíky

Komentáře

  1. Karolina Čtrnáctá   04.10.2010 | 13:15 | reagovat |

    Knedlíky byly výborné, měly úspěch místo špeku jsem dala anglickou slaninu a mouky jsem dávala podle sebe jak bylo těsto tuhé.

  2. Di   26.02.2008 | 15:59 | reagovat |

    Na pařáku můžete vařit vše, co drží tvar, Veroniko. Soudím, že to by mohl být tento případ. Výhodou je, že se knedlíky nepřevaří, nerozvaří. Pravý špek je v podstatě uzené sádlo. Anglickou slaninu určitě dát můžete, jídlo bude o něco "dietnější", ale špek má nezaměnitelnou vůni.

  3. Veronika   26.02.2008 | 14:10 | reagovat |

    Jsem začínající kuchařka a potřebuji poradit. Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou? Znám spíše název slanina, např.anglická. Potom mám strach, aby se mi knedlíky ve vodě nerozvařily. Slyšela jsem, že knedliky můžeme vařit i v páře (napařovat). Je možné i tyto knedliky vařit v páře? Ingredience a jejich množství nám to umožní? Děkuji

  4. Lenka Hrábková   26.02.2008 | 11:44 | reagovat |

    Velmi rychlé a dobré knedlíky! Hodí se i do omáček.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web