Rychlé šátečky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • moučkový cukr na obalení
    • tvaroh náplně do šátečků
    • mák náplně do šátečků
    • povidla náplně do šátečků
    • marmeláda náplně do šátečků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme těsto (tvaroh, mouka, hera), vyválíme plát, rozdělíme na čtverečky a plníme náplní. Zabalíme šátečky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10-15 minut. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    6. 5. 2009 15:34

    Musím se také připojit ke kladnému hodnocení. To byl teda fofr-zaděláno,upečeno,rozdáno. Mňam,mňam...1

  • Ilona Regalová
    Ilona Regalová |

    5. 5. 2009 13:54

    Výborné, s těstem se dobře pracuje, doma mi šátečky mizely před očima - jen se po nich zaprášilo, příště je budu muset dělat z většího množství :-). Dávám za 1.

  • ANNA POLÁKOVÁ
    ANNA POLÁKOVÁ |

    28. 9. 2008 15:46

    super!! Udělala jsem je plněné nutelou a jen se po nich zaprášilo. S těstem se dělalo dobře,jen mouky jsem musela dát o malinko víc.Dávám do oblíbených a 1!!

  • Šárka Golíková
    Šárka Golíková |

    17. 9. 2008 15:37

    Většinou z tohoto těsta dělám i závin

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    15. 9. 2008 10:30

    Tento recept používám již skoro 40 let. Učili nás ho ve škole (navštěvovala jsem tenkrát DOŠ tkz. "knedlíkárna"). Výborné - mimo šátečků se dá použít toto těsto na jabl. štrúdl a nebo vykrajovat různé tvary potřít vejcem a posolit a posypat kmínem,mákem,strouh. sýrem apod.Tomuto těstu dávám za 1.

  • Svatava Týmová
    Svatava Týmová |

    14. 9. 2008 15:37

    Ty znám, dělávala je moje maminka a naučila je i mně. Nejlepší jsou s meruňkovou marmeládou nebo povidlama. Obalovat v cukru se ani nemusí, stačí mírně pocukrovat.

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    14. 9. 2008 14:55

    Výborné,pokud vydrží do druhého dne,jsou ještě lepší.