Autor:

Rychlé řezy s jablky

Střední
Ingredience
Jablka 1 kg
Listové těsto  balíček
Strouhanka  hrnek
Vlašské ořechy  
Rozinky  
Vanilkový cukr 1 balíček
Skořice  
Hera  
Vejce  
Krém
Mléko 3/4 l
Vanilkový pudink 2 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr krystal 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme rozpuštěným máslem. Na suché pánvi dozlatova opražíme strouhanku a nasypeme ji na těsto.

Na to rozprostřeme jablka, posypeme ořechy, rozinkami, poprášíme skořicí a posypeme 1 vanilkovým cukrem. Uvaříme krém a ještě horký nalijeme navrch.

Nakonec rozválíme druhou placku, přeneseme ji na krémovou vrstvu, potřeme rozšlehaným vejcem a v předem hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Rychlé řezy s jablky

Komentáře

  1. marie chocholová   05.02.2007 | 20:11 | reagovat | závadný

    Výborné řezy!Znám trochu jinak.Na první placku na plechu naskládám dětské piškoty,zaleju uvařeným pudinkem,na to dám nastrouhaná jablka/výborné jsou také čerstvé jahody nebo kompotované merunky/ Nakonec druhou placku. Takhle jsou taky moc dobré!

  2. Barbora Polakova   04.02.2007 | 22:13 | reagovat | závadný

    Velmi dobre, jablka a puding skvela kombinacia.Ja som dala na 1 liter mlieka 2 pudingy este sa mi nestalo ze by mi vytekal.

  3. Martina S.   30.10.2006 | 12:28 | reagovat | závadný

    Zkusila jsem použít hrušky, samozřejmě více pudinkového prášku (2,5 vanilkového pudinku) a bylo to výborné - i když jsem vynechala ořechy, rozinky a skořici.

  4. Jana Novakova   21.05.2005 | 18:41 | reagovat | závadný

    Pani Dano, davam vam 1! Kombinace pudinku, jablka a litove testo nema chybu! Je tady jeste jeden podobny recept s piskotamy a oba jsou vyborne! dekuji

  5. Dana M.   03.05.2005 | 9:33 | reagovat | závadný

    Ještě jsem zapomněla dodat, že je potřeba nechat to úplně vystydnout (já uchovávám v lednici), aby byly jednotlivé "buchty" na řezu pěkné, prostě aby se tam ten pudink nerozblemcal. Je to velice lahodné, chutná to podobně jako štrůdl.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web