Autor:

Rychlé řezy s jablky

Střední
Ingredience
Jablka 1 kg
Listové těsto  balíček
Strouhanka  hrnek
Vlašské ořechy  
Rozinky  
Vanilkový cukr 1 balíček
Skořice  
Hera  
Vejce  
Krém
Mléko 3/4 l
Vanilkový pudink 2 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr krystal 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme rozpuštěným máslem. Na suché pánvi dozlatova opražíme strouhanku a nasypeme ji na těsto.

Na to rozprostřeme jablka, posypeme ořechy, rozinkami, poprášíme skořicí a posypeme 1 vanilkovým cukrem. Uvaříme krém a ještě horký nalijeme navrch.

Nakonec rozválíme druhou placku, přeneseme ji na krémovou vrstvu, potřeme rozšlehaným vejcem a v předem hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Rychlé řezy s jablky

Komentáře

  1. marie chocholová   05.02.2007 | 20:11 | reagovat |

    Výborné řezy!Znám trochu jinak.Na první placku na plechu naskládám dětské piškoty,zaleju uvařeným pudinkem,na to dám nastrouhaná jablka/výborné jsou také čerstvé jahody nebo kompotované merunky/ Nakonec druhou placku. Takhle jsou taky moc dobré!

  2. Barbora Polakova   04.02.2007 | 22:13 | reagovat |

    Velmi dobre, jablka a puding skvela kombinacia.Ja som dala na 1 liter mlieka 2 pudingy este sa mi nestalo ze by mi vytekal.

  3. Martina S.   30.10.2006 | 12:28 | reagovat |

    Zkusila jsem použít hrušky, samozřejmě více pudinkového prášku (2,5 vanilkového pudinku) a bylo to výborné - i když jsem vynechala ořechy, rozinky a skořici.

  4. Jana Novakova   21.05.2005 | 18:41 | reagovat |

    Pani Dano, davam vam 1! Kombinace pudinku, jablka a litove testo nema chybu! Je tady jeste jeden podobny recept s piskotamy a oba jsou vyborne! dekuji

  5. Dana M.   03.05.2005 | 9:33 | reagovat |

    Ještě jsem zapomněla dodat, že je potřeba nechat to úplně vystydnout (já uchovávám v lednici), aby byly jednotlivé "buchty" na řezu pěkné, prostě aby se tam ten pudink nerozblemcal. Je to velice lahodné, chutná to podobně jako štrůdl.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web