Rychlé langoše z kyšky

Hodnocení:

Moje:

150 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 1
      ks kyška
    • 1
      kostka droždí
    • sůl trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
2
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše: lžící ukrojíme kousek těsta, mokrýma rukama roztáhneme do placičky a smažíme rychle z obou stran v rozpáleném oleji. Na pánev jich vejde najednou asi 3 ks. Nafouknou se.
3
Ještě teplé mažeme na česnekem utřeným se solí, kečupem, tatarkou a sypeme strouhaným sýrem, nasladko nutelou nebo marmeládou.
4
V lednici vydrží těsto několik dnů a můžeme smažit průběžně.

Komentáře k receptu

  • Přemysl Weber
    Přemysl Weber |

    5. 8. 2016 15:32

    Tak valim do obchodu a jdu na to. snad se dilo podari ;-)

  • maky
    maky |

    6. 11. 2011 21:13

    kolik je z této dávky hruba langošů??

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    7. 3. 2007 22:24

    Jaroslavo, prodává se pod různými názvy, např. Mikyška, je to kysané mléko.

  • Jaroslava Li
    Jaroslava Li |

    7. 3. 2007 09:56

    Lenko,co je prosím Vás kyška? Pod tímto názvem to dostanu v obchodě? Předpokládám, že je to něco jako kefír nebo bílý jogurt? Ráda bych předpis vyzkoušela. Děkuji za odpověď.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    1. 2. 2007 13:22

    S tím bramborem to zkusím,jsem ráda,že chutnaly.

  • Lucie Jirmanová
    Lucie Jirmanová |

    26. 1. 2007 17:35

    Langoše u nás doma milujeme,dávám ale do těsta vařený brambor.Vyzkoušela jsem váš recept a je také skvělý,děkuji!

  • Eva M
    Eva M |

    22. 1. 2007 12:16

    Já to zkoušela, v sobotu i v neděli. Měla jsem doma velký úspěch, jen té mouky jsem dala 400g a přilévala jsem ještě mléko. Jinak by to bylo hodně husté. Ale vřele doporučuji.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    21. 1. 2007 17:41

    Marie,myslím že je to 400 ml, prostě ten velký.

  • Marie
    Marie |

    20. 1. 2007 14:10

    Jak velký kelímek Kyšky, kolik té Kyšky dáváš ?Děkuji za odpověď, recept vypadá jednoduše a zajímavě.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    19. 1. 2007 12:12

    Nezkoušela jsem, ale myslím, že by to to šlo.

  • Šárka V
    Šárka V |

    19. 1. 2007 12:03

    Zkoušeli jeste někdo tento recept s celozrnnou moukou ? Případně zčásti pohankovou, kukuřičnou, ... ?