Rychlé kuřecí ptáčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: JanaTP

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso řízek nebo steaky
    • 1
      ks okurka
    • 100
      g salám
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hořčice
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      ks cibule velké
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trochu oleje dám rozdusit 3 opravdu veliké cibule, když zhnědne, tak přidám vše ostatní nechám to podusit. Trochu podliji vývarem z masoxu a vše rozmixuji. Přidám zakysanou smetanu a dle potřeby přileju vývar. Naklepané, okořeněné maso hodně silně pomažu hořčicí a na pánvi s trochou oleje opeču do polohněda. Přendám hned do omáčky a do pánve přidám vývar na opláchnutí výpečku z masa. Může se přidat i trochu hořčice. Takto podobně dělám omáčku na houbách a paprice.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Verena
    Verena |

    9. 11. 2006 14:29

    Můj názor je, že to nejsou pravé plněné ptáčky, pouze suroviny jsou stejné jako v plněných ptáčcích. Proto rychlé. Rozmixujeme všechno kromě masa.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    9. 11. 2006 11:03

    Není mi to úplně jasné. Ptáčky jsou pro mě vlastně malé plněné roládky a tady jsou to pořád plátky masa bez plnění? Potřebuji si dopřesnit co všechno se vlastně mixuje.