Autor:

Rychlé bochánky na sladko

Snadné
Ingredience
Mouka 1 kg
Podmáslí
nebo kefír
500 ml
Rozinky 1,5 balíček
Prášek do pečiva 2 balíček
Vanilkový cukr 2 balíček
Sůl 1 špetka
Vejce
na potření
1 ks
Mák  

Postup přípravy:

Do podmásli či kefíru dáme cukry, sůl, rozinky a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, mělo by nám vzniknout tužší, dobře tvarovatelné těsto, které dáme na 10 minut odpočinout. Poté tvarujeme bochánky, potřeme je vajíčkem, které jsme rozšlehali v trošce mléka, posypeme mákem a pečeme cca 30 minut na 170 °C.

Bochánky chutnají nejlépe, když jsou namazané máslem a marmeládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mistrovská hra o vajíčko aneb Víte, jak správně na omeletu? Články z

Komentáře k receptu: Rychlé bochánky na sladko

Komentáře

  1. englicka   04.01.2007 | 17:01 | reagovat |

    většinou hladkou,polohrubá je na toto těsto moc těžká...

  2. Anonym   04.01.2007 | 12:20 | reagovat |

    Mouku hladkou nebo pohrubou? Děkuji

  3. englicka marketa   04.01.2007 | 11:59 | reagovat |

    bochánky dělávám velké tak na dlaň,a počet??no cca 8 až 10.nejsem si jista...Jitko ale je vlastně jedno jak budou velké pečte je při mírné teplotě dokud hezky nezezlátnou..menší o něco méně a ty větší zase déle,snad jsem pomohla..

  4. Jitka   03.01.2007 | 17:32 | reagovat |

    Prosím, jak velké bochánky se dělají a kolik je jich? Díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web