Rychlá rajská omáčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plechovka rajský protlak
    • kečup - jemný
    • paprika - sladká Koření
    • olej
    • zelenina A maso (používá sekanou)
    • solamyl (bramborový škrob)
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrůlku vysypeme halali i se šťávou a podusíme (můžeme přidat trochu vody), abychom měli co nejvíce šťávy. Potom dáme do hrnce trochu oleje a zlehka opražíme červenou sladkou papriku. Ale jenom chvilku, aby nezhořkla a pak hned přidáme oba protlaky, pořádně zamícháme a dolejeme vodou (podle množství).
2
Zamícháme a přidáme vodu z halali (zeleninu můžeme vyhodit nebo použít na cokoli jiného). Opět zamícháme a přidáme cukr - podle chuti nejlepší je tak 7-8 lžic. Nakonec zahustíme solamylem (pořádně rozmíchaný v půl hrnku studené vody 1:1). Zamícháme povaříme.
3
Podáváme se sekanou. Nebo místo sekané uvaříme maso a podáváme s knedlíkem nebo s plněnými paprikami.

Komentáře k receptu

  • Sabule
    Sabule |

    6. 10. 2013 11:01

    Prosím Vás kolik té červené papriky??a v ingrediencích máte kečup,ale v postupu ho nikde daný nemáte?..

  • Ladia
    Ladia |

    10. 10. 2011 13:44

    Zálivky a omáčky