Autor:

Rychlá polévka III.

Snadné
Ingredience
Masox 1 kostka
Vlasové nudle
babiččiny
6 hrst
Žampiony 100 g
Cibule
středně velké
3 ks
Máslo 1 lžíce
Pórek 100 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Voda 3 l
Eidam sýr 50 g
Líbeček
sušený nebo petrželová nať
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očistíme žampiony, nakrájíme na měsíčky, do hrnce dáme rozpustit máslo a orestujeme jen krátkou chviličku žampiony a zalejeme studenou vodou. Přidáme 3 kostky masoxu, sůl, pepř. Než se nám přivede voda do varu, tak si oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka (mohou být silnější, aby křupaly) a až začne voda vřít, vložíme cibuli a povaříme asi 3 minuty. Pak vložíme babiččiny nudle a ty také povaříme asi 3 min. (nudle musí být opravdu babiččiny -prodávají se - a nerozvaří!!). Ke konci varu zamícháme rošlehané vejce, přidáme sušenou petrželovou nať, na kolečka nakrájený pórek a dochutíme. Nalejeme do talířů a zasypeme strouhaným sýrem a dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Rychlá polévka III.

Komentáře

  1. Zdenka Matušková   19.11.2007 | 15:39 | reagovat |

    Kdy tam patří pórek?

  2. Vladimír Žluva   19.11.2007 | 14:40 | reagovat |

    Ještě jsem zapoměl na pórek,takže pórek nakrájíme na kolečka a vložíme na konci varu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web