Autor:

Rychlá polévka (i pro miminka)

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mrkev 2 ks
Celer
malý celer nebo polovina
1 ks
Máslo 2 lžíce
Voda 1 l
Rozšlehané vejce 1 ks
Mouka 3 lžíce
Sůl
dle chuti
1 lžička
Petrželka
hrstička
1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

V hrnci si rozehřejeme máslo a dáme na něj nastrouhanou mrkev a celer. Osmažíme, až se spojí barvy ve světle oranžovou a začne to krásně vonět. Pak zalijeme buď vodou nebo vývarem (stačí z kostky - pro mimča určitě voda), osolíme a vaříme, až bude zeleninka pěkně měkká a vyvařená.
V hrníčku vedle si zatím připravíme rozšlehané vajíčko a přisypeme mouku (dávám hrubou, ale jde i z polohrubé) a rozmícháme, až to bude takové hustější těstíčko, ale musí ještě „polotéci“.
Po vidličce pak spouštíme do bublající polévky a povaříme.
Nakonec polévku ozdobíme posekanou petrželkou (není nutné).
Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Rychlá polévka (i pro miminka)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web