Autor:

Rychlá játrová paštika

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Sádlo
od bůčku
350 g
Vepřová játra 600 g
Cibule
velké
4 ks
Koření  
Slanina  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

V kastrolu mícháme na kostky pokrájené sádlo od bůčku až zesklovatí. Potom přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme játra také nakrájená na kostičky a všechno společně pořádně opečeme. Potom přidáme sůl, pepř, tlučené nové koření, tlučený hřebíček, mletý kmín. Směs za tepla umeleme na masovém strojku a pak lze buď nandat do sklenice nebo do formy vyložené plátky slaniny. (Dobrá je forma na biskupský chlebíček, ale lze použít cokoliv, třeba i kelímek od flory apod.). Necháme vychladit.
Paštika není určena pro příliš dlouhé skladování, ale je opravdu dobrá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Rychlá játrová paštika

Komentáře

  1. Radek   25.04.2015 | 18:58 | reagovat |

    Recept mne zaujal, ale přišlo mi to moc tučné, tak jsem místo sádla dal vařené brambory. Výsledek stál za to - paštika vynikající, všem doma moc chutnala.

  2. Jarča   05.01.2015 | 13:44 | reagovat |

    Věřím, že je paštika dobrá - dělám podobnou. Jen jsem chtěla přijít se svojí troškou do mlýna, zkuste přidat trochu skořice. Paštice dodá moc dobrou chuť.

  3. katuusss   04.01.2015 | 21:39 | reagovat |

    Fantastická a přitom tak lehká... <3 Už nikdy paštiky nebudu kupovat! Děkuji za skvělý recept :-)

  4. katuusss   03.01.2015 | 20:52 | reagovat |

    Jak lehké...

  5. Věra   04.11.2012 | 20:38 | reagovat |

    Báječná! Včera jsme zabíjeli a dnes jsem ještě vyvářela kosti, abych je nemusela dávat do mrazáku, takže kromě jater jsem do paštiky přidala i to obrané maso. Paštiku jsme naplinili do skleniček od výživy a sterilovali - uvidíme, zda vydrží... (na to, aby vydržela dlouho je moc dobrá)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web