Rychlá houbová omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      hrst houby
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 0,5
      lžička moučkový cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička houbové koření vrchovatá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko nalejeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a posypeme je houbovým kořením.
2
Když se mléko začne vařit, vložíme do něj houby a čekáme opět do varu. Za stálého míchání přidáváme smetanu s moukou a snížíme teplotu, aby omáčka jen bublala asi 10-15 minut a tím se eliminovala chuť mouky.
3
Dochutíme solí a pepřem, citronem a cukrem.
4
Hotovo za 15-20 minut. (Máme-li kdesi výpečkovou šťávu z hovězího, 3 lžičky do omáčky ještě vylepší chuť).

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    30. 10. 2006 03:46

    Možná v obráceném pořadí na zpěněné cibulce a o hodně míň mlíka, ale proč ten cukr?

  • Anka
    Anka |

    10. 10. 2006 12:36

    Aké mäs podávate s touto omáčkou? Hodí sa aj na cestoviny?