Rychlá díratá buchta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krystal
    • 100
      g tuk Rozehřátý tuk - IVA
    • 0,3
      l mléko
    • 3
      vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      prášek do pečiva
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 200
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr s celými vejci vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, rozehřátý tuk, olej, mléko a vše řádně promícháme. Těsto nalejeme do vymaštěného a polohrubou moukou vysypaného plechu.
2
Pečeme cca 20-30 minut při 180 °C. Ještě do teplé buchty naděláme obrácenou stranou měchačky po celé ploše díry (velmi oblíbená činnost pro děti) a necháme takto vychladnout.
3
<BR>Nakonec v horké vodní lázni připravíme polevu, kterou přes moučník přelejeme a rozetřeme. Ta se úžasně nasákne dovnitř. Tato buchta je opravdu velmi rychlá k přípravě a chutná báječně.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • srdičko
    srdičko |

    25. 8. 2012 18:55

    Tak buchtičku už mam v troubě trošku jsem ji vylepšila tak jsem zvědava jestli se povede tak se ozvu ;-) :-P

  • Gábina
    Gábina |

    5. 6. 2006 09:12

    Koláč je výborný, jen dám příště do polevy méně cukru - zdála se nám moc sladká

  • Uršula Svalnatá
    Uršula Svalnatá |

    18. 9. 2005 09:01

    Je to fakt mazec na tu buchtu nedám dopustit.

  • Jana
    Jana |

    25. 8. 2005 12:14

    Ano buchta je výborná, akorát se mi trochu nepovedla poleva,bylo jí o malinko míň a byla hrozně moc tekutá,ale jinak výborné-doporučuji!

  • Helena Papežíková
    Helena Papežíková |

    11. 8. 2005 20:44

    Moooc dobré, jen jsem do těsta přidala trochu kakaa, manžel má raději vše s kakaem. Opravdu je rychlá na přípravu a báječná na chuť. Všem vřele doporučuji.