Rychlá bramborová pizza

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g brambory
    • 50
      g uzeniny
    • 30
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      vejce
    • mléko
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjte, ale neloupejte. Poté je nakrájejte na kolečka silná zhruba 0,5 cm, která rozložíte na zapékací misku potřenou olejem. Mírně je pak osolte, opepřete, poklaďte uzeninou, posypte nahrubo strouhaným sýrem a zalijte vajíčkem rozšlehaném v mléce. Poté vše vložte do trouby a pečte asi 12 minut při zapnuté funkci CRISP nebo CRUSTY.
2
Podávat můžete se zeleninovým salátem a majonézou či kečupem jako chutný hlavní pokrm.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Jana Stulíková
    Jana Stulíková |

    18. 8. 2005 17:32

    Tak asi takto to dělám z plátků kynutých knedlíků. Ty dám na plech, potřu kečupem,česnekem,posypu oregánem/ nebo kořením na pizzu/ a nechám chvíli v toubě zapéci, zaliji vajíčky / podle velikosti pekáče/nechám opět chvilku zapéci / aby se vajíčka srazila, pokladu rajčaty na plátky, uzeninou a nakonec posypu sýrem a dokončím pečení. Zdá se to zdlouhavé, ale není. Ta vajíčka tím zapečením spojí ty plátky knedlíků.