Autor:

Rychlá bábovka II.

50 minut PT0H50M
Střední
Ingredience
Vejce 6 ks
Cukr 15 lžíce
Rostlinný olej 6 lžička
Mléko
horké
6 lžíce
Polohrubá mouka
může být i hladká
15 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Citronová kůra
nebo pomerančová kůra
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Žloutky šleháme s cukrem a olejem do pěny.
Opatrně zašleháme horké mléko a ještě chvilku šleháme do pěny. Z bílků ušleháme sníh a střídavě s moukou, do které jsme přidali prášek do pečiva, lehce vmícháme do žloutkové hmoty.
Těsto vlijeme do vymazané, moukou vysypané bábovkové formy.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Teplota 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Reklama
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Rychlá bábovka II.

Komentáře

  1. xjaninka   08.01.2007 | 17:23 | reagovat | závadný

    No, řekla bych, že tohle je těsto spíše na dort, než na bábovku. Zkusila jsem ...a ušlo to. Hodnotím 2 a kousek.

  2. Anonym   30.07.2006 | 11:03 | reagovat | závadný

    A co je na tom rychleho?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web