Rybízový koláč III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 210
      ml rostlinný olej
    • 180
      g moučkový cukr
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 500
      g rybíz

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olej, moučkový cukr smícháme, potom postupně přidáváme žloutky a celé vejce, přidáme nastrohanou kůru a mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme při 175 °C asi 15-20 minut.
2
Než se nám upeče korpus, připravíme si sníh. Do kastrůlku dáme vařit vodu a nad parou šleháme bílky s cukrem až do zhoustnutí, asi 10 minut. Na horký korpus nasypeme rybíz, na něj rovnoměrně rozetřeme sníh a chvíli zapékáme ve vyhřáté troubě.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Táňa
    Táňa |

    26. 6. 2007 15:31

    Ahojik tento recept na kolac je uplne skvelej a hlavne strasne jednoduchej....fakt paradicka tak si ho vyzkousejte taky :o))

  • Katka
    Katka |

    10. 6. 2007 14:20

    Vynikající, jen příště dám méně cukru do bílků. Určitě vyzkoušejte!