Autor:

Rybíz ala brusinky III.

Střední
Ingredience
Voda 3/4 l
Cukr krystal 2 kg
Červený rybíz 5 l
Hnědý rum
(malá naběračka)
1 dl
Vanilkový cukr 2 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Vodu převaříme s cukrem, až se cukr rozpustí. Přidáme 5 litrů obraného (kuličky) červeného rybízu a za stálého míchání vaříme zhruba 25 minut (až rybíz klesne ke dnu). Odstavíme a přidáme 2 vanilkové cukry a malou naběračku rumu.

Promícháme a plníme ještě horké do sklenic. Uzavřeme a otočíme dnem nahoru, aby vyšel vzduch.

Poprvé jsem to dělala z menšího množství, propočítala jsem si dávky, protože jsem nevěděla zda to bude chutné. Rodina si to bere nejen ke svíčkové, ale i k lívancům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Rybíz ala brusinky III.

Komentáře

  1. Hela -   18.09.2007 | 11:24 | reagovat | závadný

    Brusinky byly pro nás vždycky vzácnost a když jsme je zavařovali tak jsme je nastavovali kostičkami jablek (podobně jako zde uvedené Brusinky s jablky a hruškami). Tady jde ale o rybíz, kde se má připodobnit chuť brusinek. Tak to můžete zkusit i Rybíz jinak aneb rumu není nikdy dost. Jako kompot s brusinkami je vynikající.

  2. Katka   18.09.2007 | 10:17 | reagovat | závadný

    Děkuji za tip, marně jsem hledala recept podobný tomu, co dělával můj děda s babi, až v tom vašem jsem našla podobné ingredience. Jelikož jsme obdrželi od naší paní sousedky brusinky, jdu se na to vrhnout, aby nepodlehly zkáze, přece jen to zabere nějakou chvilku než se nasbírají.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web