Autor:

Rybíz ala brusinky II.

Střední
Ingredience
Rybíz 1 kg
Ocet 1/4 l
Moučkový cukr 650 g
Voda 1/4 l
Hřebíček 5 ks
Skořice
celá
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu.
Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme.
Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.14 7 5 1

Komentáře k receptu: Rybíz ala brusinky II.

Komentáře

  1. Marie   30.07.2016 | 8:19 | reagovat |

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  2. Kateřina L.   29.06.2014 | 14:45 | reagovat |

    Terezo, proč se má rybíz nejdříve přelít nálevem ocet+voda? Má to nějaký důvod?
    Kdysi jsem už něco podobného z rybízu dělala, ale vůbec mi to nezrosolovatělo. Recept už nemám, takže ho nemohu porovnat. Dle Tvého receptu to po vychladnutí bude krásně rosolovaté? A už se nesterilizuje.. nezkazí se to pak?Díky za odpověď.

    1. J.Tereza   30.06.2014 | 9:35 | reagovat |

      Kačenko, tak to preliatie neviem vysvetliť, akým má význam, tak som recept dostala a tak ho dodržiavam, ale určite to nejaký zmysel má. možno urbí povrch ríbezlí kyslejším prostredím, neviem...
      Rosolovité ríbezle budú, ale používam až v zime, nie hneď po uvarení. :-)

      1. Kateřina L.   03.07.2014 | 14:39 | reagovat |

        Tak nevím, co jsem zase udělala špatně, ale rybíz mám zase tekutý. Vařila jsem to přesně podle receptu před 2dny, ale je to stále úplně tekuté. To to ještě zrosolovatí- asi už ne,co?
        Terezo prosím poraďte, mám ty sklinečky třeba otevřít a vše ještě jednou v hrnci povařit, nebo co s tím? Děkuji za rady.

        1. J.Tereza   13.07.2014 | 20:59 | reagovat |

          Vydržte, chce to čas na rôsolovatenie. Žiadne zaváraniny sa nekonzumujú hned po príprave. :-)

  3. HelenaPa   03.04.2014 | 13:41 | reagovat |

    Přesně tak zpracováváme rybíz už roky, máme moc rádi. Dávám 1.

  4. Tereza J.   20.07.2008 | 12:24 | reagovat |

    Danka ďakujem :)))

  5. Danka Snášelová   20.07.2008 | 10:10 | reagovat |

    Protože tento rok ze Slovenska nebudu mít brusinky, tak jsem hledala nějaký recept - náhražku za brusinky. Vyzkoušela jsem ,Terezko, tvůj. Recept je velice jednoduchý a rychlý. Dávám za 1.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web