Autor:

Rybíz ala brusinky II.

Střední
Ingredience
Rybíz 1 kg
Ocet 1/4 l
Moučkový cukr 650 g
Voda 1/4 l
Hřebíček 5 ks
Skořice
celá
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme.
Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr, přivedeme k varu.
Potom vložíme do nálevu rybíz a koření a 10 min. povaříme.
Horký rybíz s nálevem plníme do menších lahviček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
Necháme vychladnout, potom uložíme do chladu.
Konzumujeme jako náhradu za brusinky k pečeným masům, obložený dušenými jablky nebo hruškami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.14 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Rybíz ala brusinky II.

Komentáře

  1. Marie   30.07.2016 | 8:19 | reagovat | závadný

    Po prolití rybízu horkou vodou s octem přes cedník vznikne vynikajcí rybízový ocet do různých salátů. Má nádhernou barvu a nekazí se.

  2. Kateřina L.   29.06.2014 | 14:45 | reagovat | závadný

    Terezo, proč se má rybíz nejdříve přelít nálevem ocet+voda? Má to nějaký důvod?
    Kdysi jsem už něco podobného z rybízu dělala, ale vůbec mi to nezrosolovatělo. Recept už nemám, takže ho nemohu porovnat. Dle Tvého receptu to po vychladnutí bude krásně rosolovaté? A už se nesterilizuje.. nezkazí se to pak?Díky za odpověď.

    1. J.Tereza   30.06.2014 | 9:35 | reagovat | závadný

      Kačenko, tak to preliatie neviem vysvetliť, akým má význam, tak som recept dostala a tak ho dodržiavam, ale určite to nejaký zmysel má. možno urbí povrch ríbezlí kyslejším prostredím, neviem...
      Rosolovité ríbezle budú, ale používam až v zime, nie hneď po uvarení. :-)

      1. Kateřina L.   03.07.2014 | 14:39 | reagovat | závadný

        Tak nevím, co jsem zase udělala špatně, ale rybíz mám zase tekutý. Vařila jsem to přesně podle receptu před 2dny, ale je to stále úplně tekuté. To to ještě zrosolovatí- asi už ne,co?
        Terezo prosím poraďte, mám ty sklinečky třeba otevřít a vše ještě jednou v hrnci povařit, nebo co s tím? Děkuji za rady.

        1. J.Tereza   13.07.2014 | 20:59 | reagovat | závadný

          Vydržte, chce to čas na rôsolovatenie. Žiadne zaváraniny sa nekonzumujú hned po príprave. :-)

  3. HelenaPa   03.04.2014 | 13:41 | reagovat | závadný

    Přesně tak zpracováváme rybíz už roky, máme moc rádi. Dávám 1.

  4. Tereza J.   20.07.2008 | 12:24 | reagovat | závadný

    Danka ďakujem :)))

  5. Danka Snášelová   20.07.2008 | 10:10 | reagovat | závadný

    Protože tento rok ze Slovenska nebudu mít brusinky, tak jsem hledala nějaký recept - náhražku za brusinky. Vyzkoušela jsem ,Terezko, tvůj. Recept je velice jednoduchý a rychlý. Dávám za 1.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web