Autor:

Rybí polévka - smetanová

Snadné
Ingredience
Rybí maso 700 g
Sůl  
Bobkový list 1 ks
Pepř celý
-kuličky
6 ks
Nové koření
-kuličky
6 ks
Kořenová zelenina
-směs
100 g
Máslo 40 g
Hladká mouka 80 g
Houska  
Mléko 80 ml
Žloutek 1 ks
Smetana ke šlehání 120 ml
Muškátový květ
-dle chuti
 
Dozdobení:
Zakysaná smetana  
Petrželka  
Rybí polévka - smetanová

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zahustíme scezený rybí vývar a dobře provaříme.
V polévce pak rozmixujeme maso bez kostí a vymačkanou housku. Povaříme a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Přidáme muškátový květ, případně dosolíme a podáváme ozdobené petrželkou a kopečkem zakysané smetany (tu můžeme rovnou přimíchat do hotové polévky, ale již ji nevaříme).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Rybí polévka - smetanová

Komentáře

  1. Milena   29.12.2015 | 14:49 | reagovat |

    Řekla bych, že si tahle polévka v naší rodině našla své jisté místo. Mně chutnala velmi, je podobná jemným krémovým polévkám a není až tak cítit rybinou jako obvykle, takže jí jedli všichni bez výjimky, i děti. Za naší rodinu jí určitě doporučuji :-) .

  2. Jaroslava Vlasáková   19.12.2015 | 20:39 | reagovat |

    Děláme doma hodně podobnou, jen maso nemixujeme, ale přidáváme ho do polévky se smaženou houskou. Je vynikající.

  3. Marie Hodková   07.07.2014 | 13:00 | reagovat |

    Polévka je výborná, jemná, téměř dokonalá i když jsem musela trochu změnit postup. Určitě ji někdy zkusím zahustit i s houskou, tentokrát jsem se ale musela spokojit jen s jíškou. Použila jsem rybí filé. Děkuji

  4. musss   04.06.2014 | 16:57 | reagovat |

    Tak se mi nějak zdrcla :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  5. Jarmila Zemanová   24.12.2013 | 13:04 | reagovat |

    Rybí polévku dělám skoro stejně. Přidávám do ní ještě uvařenou mrkev s celerem z vývaru a něco mála masa natrhaného vidličkou. Dělám ji běžně, je výborná.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web