Autor:

Rybí polévka - smetanová

Snadné
Ingredience
Rybí maso 700 g
Sůl  
Bobkový list 1 ks
Pepř celý
-kuličky
6 ks
Nové koření
-kuličky
6 ks
Kořenová zelenina
-směs
100 g
Máslo 40 g
Hladká mouka 80 g
Houska  
Mléko 80 ml
Žloutek 1 ks
Smetana ke šlehání 120 ml
Muškátový květ
-dle chuti
 
Dozdobení:
Zakysaná smetana  
Petrželka  
Rybí polévka - smetanová

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zahustíme scezený rybí vývar a dobře provaříme.
V polévce pak rozmixujeme maso bez kostí a vymačkanou housku. Povaříme a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Přidáme muškátový květ, případně dosolíme a podáváme ozdobené petrželkou a kopečkem zakysané smetany (tu můžeme rovnou přimíchat do hotové polévky, ale již ji nevaříme).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Rybí polévka - smetanová

Komentáře

  1. Milena   29.12.2015 | 14:49 | reagovat |

    Řekla bych, že si tahle polévka v naší rodině našla své jisté místo. Mně chutnala velmi, je podobná jemným krémovým polévkám a není až tak cítit rybinou jako obvykle, takže jí jedli všichni bez výjimky, i děti. Za naší rodinu jí určitě doporučuji :-) .

  2. Jaroslava Vlasáková   19.12.2015 | 20:39 | reagovat |

    Děláme doma hodně podobnou, jen maso nemixujeme, ale přidáváme ho do polévky se smaženou houskou. Je vynikající.

  3. Marie Hodková   07.07.2014 | 13:00 | reagovat |

    Polévka je výborná, jemná, téměř dokonalá i když jsem musela trochu změnit postup. Určitě ji někdy zkusím zahustit i s houskou, tentokrát jsem se ale musela spokojit jen s jíškou. Použila jsem rybí filé. Děkuji

  4. musss   04.06.2014 | 16:57 | reagovat |

    Tak se mi nějak zdrcla :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  5. Jarmila Zemanová   24.12.2013 | 13:04 | reagovat |

    Rybí polévku dělám skoro stejně. Přidávám do ní ještě uvařenou mrkev s celerem z vývaru a něco mála masa natrhaného vidličkou. Dělám ji běžně, je výborná.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web