Rybí polévka s knedlíčky

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • sůl
    • provensálské bylinky
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 2
      vejce
    • strouhanka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g máslo
    • 800
      g kapr odřezky a vnitřností z kapra
    • bylinky zelené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ořez z kapra zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše, co lze z kapa použít, oberte.
2
Knedlíčky přípravíte tak, že obrané maso a syrové vnitřnosti rozsekejte na kousky, přidejte vejce, strouhanku, trochu oleje a muškátový květ a posekané bylinky. Ze všeho vytvořte mícháním těsto a to nechte 10-12 minut ztužit. Potom namočenýma rukama tvořte kulaté větší knedlíčky a zavářejte je do silného vývaru z ryb. Samozřejmě, že můžete místo knedlíčků vyrobit za pomoci lžic nebo lžiček noky nebo jiné kousky.
3
Na pánvičce rozpusťte máslo, na něj dejte zapěnit zbylé bylinky včetně kopru. Obsah pak vlijte do polévky a podávejte s opečeným pečivem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    28. 12. 2009 09:24

    Moc dobrá polívčička.Chutnala i dceři,která klasickou rybí polévku nejí.Dávám 1.