Rybí polévka s kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks rybí hlavy
    • rybí vnitřnosti
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      ks brambory
    • 1
      lžička kari
    • 2
      dl smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybí hlavu a vnitřnosti uvaříme a scedíme. Na másle osmahneme cibuli a pórek, zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kari koření, sůl. Uvaříme do měkka. Nakonec přilejeme smetanu a přidáme rybí maso.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    31. 3. 2006 10:23

    V Česku se rybí polévka vaří převážně z kapra,ale určitě by to šlo i z mořských ryb.Vnitřnosti nejsou příliš důležité,jde spíš o to,aby se zužitkovaly.Takže to jde i bez nich.

  • Andrea
    Andrea |

    27. 3. 2006 17:17

    Dotaz:O akú rybu sa jedná, u nás sa rybia polievka varí len z morských rýb (len hlavy, bez vnútorností, alebo z malých celých rýb, ktoré sa zdržujú v oblasti, kde je skalnaté pobrežie - nie piesok.)