Rybí polévka s bazalkou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kořen petržele
    • celerová nať
    • celer
    • mrkev
    • jarní cibulka
    • rybí hlavy
    • filety 2-3 druhy
    • olivový olej
    • 2
      ks citron chemicky neošetřené
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka nejlépe čerstvá
    • bílé víno - suché
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na olivovém oleji a zalijeme rybím fondem (rybí hlavy atp. uvaříme asi v litru vody, obereme od kosti) zalijeme 1/2 l vína, přidáme bobkový list, opepříme, necháme přejít varem - cca.2 minuty.
2
Přidáme 4 kolečka nakrájeného citronu, rybí filety, popřípadě pár krevet, povaříme -asi max.10 minut), opepříme (není nad čerstvě potlučený pepř).
3
Vyjmeme citrony, přidáme čerstvě nasekanou petrželku a bazalku (suchou bazalku musime rozmelnit v dlani, aby pustila aroma) a hotovo.
4
To je moje vánoční polévka, nechte si chutnat.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.