Autor:

Rybí polévka III.

60 minut PT0H60M
Obtížné
Polévka I.
Hlava a vnitřnosti z kapra  
Mrkev  
Petržel  
Celer  
Máslo 50 g
Hladká mouka 3 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Houska
nebo rohlík
1 ks
Polévka II.
Rybí hlavy
z kapra
2 ks
Rybí vnitřnosti  
Kapr
1 porce
 
Máslo 400 g
Sladká smetana 0,13 l
Bílé víno 1 lžíce
Sůl  
Cibule  
Pórek  
Kořenová zelenina  
Petrželka  
Zázvor
strouhaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Pracovní postup I: Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou vodou.
Zatím si očistíme kořenovou zeleninu - měl by být větší podíl bílé zeleniny, mrkve jen velmi málo - asi 20 %.
Dále si připravíme světlou jíšku z másla a tří lžic hladké mouky.
Když je maso v polévce měkké, polévku přecedíme a maso obereme. Většinou samo odpadává od kostí. Dáváme pozor, aby v mase nezůstaly kousky kostí a nedostaly se do již přecezené polévky.
Zeleninu nastrouháme na nudličky, osmahneme na pánvi na trošce másla do růžova a přidáme do polévky.
Jíšku rozředíme několika lžicemi studené vody, rozmícháme do hladka a vmícháme do polévky. Polévku opepříme.
Polévku podáváme s osmaženou houskou a zelenou petrželkou.
Pracovní postup II: Očištěné a rozpůlené hlavy kapra, kosti a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s cibulí a pórem. Jakmile se maso odděluje od kostí, vývar procedíme, zahustíme jej světlou jíškou z másla a lžíce mouky a povaříme.
Potom do polévky vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou jsme předem osmahli na kousku másla.
Také jednu porci kapra opečeme zvlášť na másle, zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.
Maso z uvařených hlav pečlivě obereme a nakrájíme, stejně nakrájíme i vnitřnosti a vše opět vložíme do polévky. Zalijeme sladkou smetanou, ochutíme solí, muškátovým květem nebo strouhaným zázvorem.
Nakonec přidáme lžíci vína. Podáváme s osmaženou houskou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Rybí polévka III.

Komentáře

  1. Nikijaho   23.12.2014 | 19:01 | reagovat | závadný

    Polévka č.1 je skvělá, jednoduchá a moc chutná. Děkuji za recept, již budu dělat každým rokem na Vánoce. Dělala jsem jen z hlavy a také je silná.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web