Rybí paštika v těstíčku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev -větší,pokrájená
    • 150
      g brokolice
    • 600
      g rybí maso :kapr,losos....
    • 200
      ml smetana 12%
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžíce kopr -nasekaný
    • koření na ryby (nemusí být)
  • těsto:
    • 200
      g máslo
    • 380
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, mouku, žloutky a sůl (dle chuti) smícháme a vypracujeme těsto. V osolené vodě povaříme mrkev, pak přidáme brokolici, tu jen spaříme. Scedíme. 300 g rybího masa rozmixujeme, když se maso začne spojovat přidáme a smetanu s bílkem. Vymixujeme kompaktní hmotu, kterou dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené maso (bez kostí), ochutíme solí (kořením), koprem, vmícháme zeleninu.
2
Asi 2/3 rozváleného těsta vyložíme formu, naplníme směsí a zakryjeme zbylým těstem (vyváleným). Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut dozlatova, ze začátku na vyšší teplotu (200°C), pak snížíme (140°C) a dopékáme.
3
* Druh ryby záleží na naší chuti a možnostech, použít se dá i filé. Jako zařazení bych volil moučník pro masožravce :-)
Zařazení: Maso Chuťovky Rybí Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.