Rybí filety s listovým špenátem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrst špenát
    • 1
      ks sezamová semínka
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 4
      ks rybí file
    • olej
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • citronová šťáva
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté rybí filety osolíme, pokapeme citrónem, necháme chvilku odležet. Filety naskládáme do pekáčku, poklademe plátky másla, přidáme nasekanou petrželku a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Mezitím posekáme nahrubo listový špenát nebo mangold (odstraníme řapíky) a krátce - asi 2 minuty spaříme ve vroucí, osolené vodě. Dáme stranou, aby nevystydl, přikryjeme.
2
V malé pánvičce rozpálíme olej a na něm opražíme sezamové semínko, poté stáhneme z ohně a přidáme rozmačkaný česnek. Mezitím dáme na talíře porce ryby, na ně navrstvíme špenát a vypečenou šťávu z ryby nalijeme na pánvičku k sezamové omáčce, krátce prohřejeme a směsí pak zalijeme porce na talířích.Nejlépe chutná s rýží, ale i s brambory.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Lenka Brindzova
    Lenka Brindzova |

    26. 3. 2012 16:47

    Výborné! místo sezamových semínek jsem dala lněné semínka a jako přílohu rozpečenou bagetku a zeleninu a byla na světě zdravá strava, jak má být :-)