Rybí filé s rajčaty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rybí file (Doporučuju filé pangassius)
    • sůl
    • citronová šťáva
    • česnek
    • kopr
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      lžíce bílý jogurt (Nebo kys. smetana)
    • 200
      g eidam sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme česnek se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme filé, vložíme do pekáče, posypeme koprem (koprem nešetříme). Na jednotlivé porce naskládáme na kolečka pokrájenou cibuli a kousky rajčat. Není třeba podlévat ani mastit. Filé pustí vodu. Přikryjeme.
2
Pečeme cca na 200 stupňů po dobu 15 minut. Poté odekryjeme, na porce rozdělíme nahrubo nastrouhaný eidam smíchaný s jogurtem. Krátce zapečeme (cca 5 min.).
3
Podáváme s bramborami.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    15. 9. 2011 12:58

    Výborné, směs chuti kopru, česneku a citronové šťávy je vynikající. Neměla jsem čerstvý kopr, tak jsem použila naložený, cibuli jsem nakrájela nadrobno a rajčata na tenké plátky. Než jsem nakonec přidala sýr smíchaný s kysanou smetanou, slila jsem přebytečnou šťávu, kterou ryba pustila. Česnekem určitě nešetřete, na dva filety jsem dala dva větší stroužky. Dávám mezi oblíbené a určitě se k receptu zase brzy vrátím.