Rybí filé Budapešť

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks rybí file 4-5
    • 4
      ks rajčata 3-4
    • 3
      ks paprika - bílá
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka paprika
    • 20
      g slanina nemusí být
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata spaříme a oloupeme. Rozškvaříme kostičky slaniny (nebo jiného tuku), opražíme kolečka papriky, přidáme kousky rajčat, osolíme a lehce podusíme. Na jiné pánvi osmažíme na trošce másla a oleje proužky cibule, přidáme nerozmrazené filé, osolíme, posypeme paprikou a dusíme nebo pečeme. Ke konci pečení přidáme zeleninu, smetanu a necháme lehce projít varem. Podáváme s opečenými bramborami nebo nasucho pečenými bramborovými půlměsíčky.
2
Jídlo lze připravit také z kuřecích stehen a podávat s rýží.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Janina
    Janina |

    31. 5. 2006 18:08

    Podobně dělám filé již dlouho,na filé nasypu mraženou zeleninu-čínskou,zaliju buď jogurtem nebo zakysanou smetanou,předtím samozřejmě filé osolím,přidám koření podle chuti a nálady a zapeču,je to rychlé a chutné.