Ryba po vietnamsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • plátky mořské ryby nebo uzenáč
    • ocet
    • sojová omáčka
    • pepř mletý
    • cukr
    • maggi
    • vegeta
    • česnek
    • voda
    • rýže
    • zelenina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybu opečeme na pánviče na oleji nebo ugrilujeme na grilu. Čerstvou rybu před pečením lehce osolíme. U uzené akorát odstraníme kostru.
2
Připravíme si omáčku: cca 2 lžíce octa a lžičku cukru zalejeme 1 dcl svařené vody. Přidáme podle chuti pepř, sojovou omáčku, maggi a vegetu. Nakonec přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Do této omáčky si namáčíme kousky ryby při jídle.
3
Příloha: rýže + zeleninový salát. Doporučuji zelný jemně nastrouhaný
4
Upozorňuji: poněkud ostřejší chuť ryby namočené do omáčky vyrovnává chuť rýže. Nedoporučuji jinou přílohu.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    12. 8. 2006 22:11

    Jen co koupím rybičku,hned vyzkouším.Díky za netradiční recept.