Autor:

Ružomberský perník

Střední
Ingredience
Med 4 lžíce
Moučkový cukr 250 g
Máslo 100 g
Vejce 3 ks
Vanilkový cukr
ingredience promícháme a rozpustíme, ještě nad párou přidáme: 600 g hladké mouky speciál, 1 lžíci s
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Hmotu smísíme, necháme 3 hodiny odstát. Rozdělíme na 3 stejné díly, každý z nich rozválíme 8 mm silný, potřeme švetkovými povidly (cca 7 dcl sklenice), vydatně posypeme vlašskými ořechy (celými půlkami, nebo velkými kousky) a namočenými rozinkami v rumu.

Ořechy a rozinky rukama vtlačíme jemně do těsta. Svineme do rolády, potřeme vejcem a propícháme. Pečeme 3/4 hodiny na 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Ružomberský perník

Komentáře

  1. Jana   10.12.2016 | 15:02 | reagovat |

    Ja tento perník robím často. Nerozumiem tomu šľahaniu na parou. Ja si rozpustm maslo a keď je vychlanuté, ale ešte tekuté, takto všetko zamiesim. Nechám do druho dňa stáť v chladničke. Potom rozdelím, vyvaľkám, potriem, posypem a zviniem do rolády. To dám upiecť. Keď je to vychldnuté, zabalím každú roládu do streč fóile. Krájam až po min jednom dni. V tej fólii to vydrží aj mesiac :-)

  2. er   24.11.2007 | 22:14 | reagovat |

    pokúšala som sa robiť tento perník, ale chcem sa spýtať na radu, prečo mi jeho vrchná vrstva popraskala. Ďakujem

  3. Ivana Samcová   20.12.2006 | 16:33 | reagovat |

    Margito, mohla bych vás poprosit o podrobnější vysvětlení, jak překládáte jednotlivé díly? Díky, Ivana

  4. Margita   20.12.2006 | 6:48 | reagovat |

    Po upečení krájame až na druhý deň. Je to perník na spôsob dlhých koláčov. Ja keď ho idem piecť tak ho naskládam tak, že najskôr po dĺžke dám jednu stranu do stredu, potom druhú na tú pôvodnú, teda ako keď sa prekladá a robí lístkové cesto. Aj konce trošku vyhnem. Keď som išla robiť tento koláč prvý krát, neverila som, že bude tak výborný, a samozrejme aj trvácny, ak sa nezje hneď na druhý deň.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web