Rusle - recept z přerostlých okurek

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • okurka velké přerostlé
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks paprika
    • 1
      špetka sůl
  • Na nálev do 7dl sklenic
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžička cukr krystal
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s okurkami a přiměřeně osolíme. Přidáme pár kousků očištěné, na kolečka nakrájené mrkve (1 mm plátky) a také papriku na ozdobu. Necháme stát do druhého dne. Vymačkáme, dáme do 7 dcl sklenic. Přidáme ingredience, dolejeme vodou. Uzavřeme, sterilujeme tak, že necháme dobře přejít varem a odstavíme.
2
Tento recept je výborný i z cuket, resp. patizonů. Jen je potřeba nechat na odstání kratší dobu, stačí 2 hodiny, protože tato zelenina měkne rychleji. Cukety jsem krájela na VS kráječi asi 1 mm plátky. Mohu jen doporučit!

Komentáře k receptu

  • Daniela
    Daniela |

    15. 8. 2013 21:43

    Cibule může být i více nezáleží na tom.My jsme to doma dělali tak že se dali rusle a o něco méně cibule.A pak to babička zalévala nálevem s deka.Moc nepřesolit.Rusle jsou potom takové skelné.Mrkev jsme nedávali.Je to moc dobré.Doporučuji. :-)

  • Daniela
    Daniela |

    15. 8. 2013 21:39

    Moje babička na slovensku to zalévala nálevem s deka. :-)

  • Mirka
    Mirka |

    21. 8. 2011 21:47

    Jaké množství okurek připadá na tu jednu cibuli, mrkev a papriku?

  • pekelnica
    pekelnica |

    29. 7. 2011 22:34

    Zdravím,já tomu říkám slimáci /po naložení v soli jsou kluzké / :-D ,jen nedávám mrkev ani papriku ale feferonku,jinak mohu doporučit,jsou výborné...