Autor:

Rusle - recept z přerostlých okurek

Snadné
Ingredience
Okurka
velké přerostlé
 
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Paprika 1 ks
Sůl 1 špetka
Na nálev do 7dl sklenic
Pepř celý
kuličky
4 ks
Nové koření
kuličky
4 ks
Hřebíček 1 ks
Sůl 1 lžička
Cukr krystal 4 lžička
Ocet 50 ml

Postup přípravy:

Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s okurkami a přiměřeně osolíme. Přidáme pár kousků očištěné, na kolečka nakrájené mrkve (1 mm plátky) a také papriku na ozdobu. Necháme stát do druhého dne. Vymačkáme, dáme do 7 dcl sklenic. Přidáme ingredience, dolejeme vodou. Uzavřeme, sterilujeme tak, že necháme dobře přejít varem a odstavíme.

Tento recept je výborný i z cuket, resp. patizonů. Jen je potřeba nechat na odstání kratší dobu, stačí 2 hodiny, protože tato zelenina měkne rychleji. Cukety jsem krájela na VS kráječi asi 1 mm plátky. Mohu jen doporučit!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Komentáře k receptu: Rusle - recept z přerostlých okurek

Komentáře

  1. Daniela   15.08.2013 | 21:39 | reagovat |

    Moje babička na slovensku to zalévala nálevem s deka. :-)

  2. pekelnica   29.07.2011 | 22:34 | reagovat |

    Zdravím,já tomu říkám slimáci /po naložení v soli jsou kluzké / :-D ,jen nedávám mrkev ani papriku ale feferonku,jinak mohu doporučit,jsou výborné...

    1. Mirka   21.08.2011 | 21:47 | reagovat |

      Jaké množství okurek připadá na tu jednu cibuli, mrkev a papriku?

      1. Daniela   15.08.2013 | 21:43 | reagovat |

        Cibule může být i více nezáleží na tom.My jsme to doma dělali tak že se dali rusle a o něco méně cibule.A pak to babička zalévala nálevem s deka.Moc nepřesolit.Rusle jsou potom takové skelné.Mrkev jsme nedávali.Je to moc dobré.Doporučuji. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web