Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Ingredience
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Vejce 3 ks
Cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Dortové oplatky 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

Smetanu vyšleháme do šlehačky, z bílků a špetky soli vyšleháme také tuhý sníh, a zvlášť vyšleháme i žloutky s cukrem.
Začneme tím, že do našlehaných žloutků s cukrem opatrně vmícháváme připravený sníh z bílků a ihned poté také šlehačku.

Vezmeme vhodnou nádobu a na její dno vložíme dortové oplatky a na oplatky pak jemně rozprostřeme lahodnou směs.
Takto připravené vložíme do mrazáku. Láďa Hruška doporučuje cca po půl hodině hmotu promíchat a toto celé ještě opakovat minimálně 2x. Hmota by se nám totiž jinak rozvrstvila na nežádoucí vrstvy žloutku a smetany.
Když se zdá, že je hmota řádně zmrzlá, povrch úhledně zarovnáme a na vršky naskládáme oplatky.

Zmrzlinu mrazíme minimálně 18 hodin.

Je výborná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web