Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Ingredience
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Vejce 3 ks
Cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Dortové oplatky 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

Smetanu vyšleháme do šlehačky, z bílků a špetky soli vyšleháme také tuhý sníh, a zvlášť vyšleháme i žloutky s cukrem.
Začneme tím, že do našlehaných žloutků s cukrem opatrně vmícháváme připravený sníh z bílků a ihned poté také šlehačku.

Vezmeme vhodnou nádobu a na její dno vložíme dortové oplatky a na oplatky pak jemně rozprostřeme lahodnou směs.
Takto připravené vložíme do mrazáku. Láďa Hruška doporučuje cca po půl hodině hmotu promíchat a toto celé ještě opakovat minimálně 2x. Hmota by se nám totiž jinak rozvrstvila na nežádoucí vrstvy žloutku a smetany.
Když se zdá, že je hmota řádně zmrzlá, povrch úhledně zarovnáme a na vršky naskládáme oplatky.

Zmrzlinu mrazíme minimálně 18 hodin.

Je výborná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web