Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Ingredience
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Vejce 3 ks
Cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Dortové oplatky 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

Smetanu vyšleháme do šlehačky, z bílků a špetky soli vyšleháme také tuhý sníh, a zvlášť vyšleháme i žloutky s cukrem.
Začneme tím, že do našlehaných žloutků s cukrem opatrně vmícháváme připravený sníh z bílků a ihned poté také šlehačku.

Vezmeme vhodnou nádobu a na její dno vložíme dortové oplatky a na oplatky pak jemně rozprostřeme lahodnou směs.
Takto připravené vložíme do mrazáku. Láďa Hruška doporučuje cca po půl hodině hmotu promíchat a toto celé ještě opakovat minimálně 2x. Hmota by se nám totiž jinak rozvrstvila na nežádoucí vrstvy žloutku a smetany.
Když se zdá, že je hmota řádně zmrzlá, povrch úhledně zarovnáme a na vršky naskládáme oplatky.

Zmrzlinu mrazíme minimálně 18 hodin.

Je výborná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Jablkový koláč Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky Články z

Komentáře k receptu: Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web