Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Ingredience
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Vejce 3 ks
Cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Dortové oplatky 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

Smetanu vyšleháme do šlehačky, z bílků a špetky soli vyšleháme také tuhý sníh, a zvlášť vyšleháme i žloutky s cukrem.
Začneme tím, že do našlehaných žloutků s cukrem opatrně vmícháváme připravený sníh z bílků a ihned poté také šlehačku.

Vezmeme vhodnou nádobu a na její dno vložíme dortové oplatky a na oplatky pak jemně rozprostřeme lahodnou směs.
Takto připravené vložíme do mrazáku. Láďa Hruška doporučuje cca po půl hodině hmotu promíchat a toto celé ještě opakovat minimálně 2x. Hmota by se nám totiž jinak rozvrstvila na nežádoucí vrstvy žloutku a smetany.
Když se zdá, že je hmota řádně zmrzlá, povrch úhledně zarovnáme a na vršky naskládáme oplatky.

Zmrzlinu mrazíme minimálně 18 hodin.

Je výborná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web