Rumovo-pomerančový dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 125
      ml mléko
    • 0,5
      kostka droždí
    • 70
      g máslo
    • 70
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks pomeranč
    • sůl
  • Poleva
    • 50
      ml hnědý rum
    • 40
      g cukr krupice
    • 75
      ml šťáva pomerančová nebo džus

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a dortovou formu vymažeme máslem. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, strouhanou kůru a promícháme. Utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, vlijeme vlažné mléko, tuk, vejce a vše vypracujeme v řidší těsto. Nalijeme do formy a necháme kynout asi 20 minut. Mezi tím svaříme pomerančovou šťávu s cukrem a rumem na polevu.
2
Těsto pečeme dozlatova asi půl hodiny, pak nahoře propícháme špejlí a polijeme teplou polevou. Vychladlý dort zdobíme plátky pomerančů a kdo chce i šlehačkou. Můžeme taky pokapat čokoládovou polevou. Pro ještě víc osvěžující variantu doporučuji dort po upečení proříznout a naplnit pomerančovou marmeládou.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.