Autor:

Rumovo-pomerančový dort

Střední
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Mléko 125 ml
Droždí 1/2 kostka
Máslo 70 g
Cukr krupice 70 g
Vejce 4 ks
Pomeranč 2 ks
Sůl  špetka
Poleva
Hnědý rum 50 ml
Cukr krupice 40 g
Šťáva
pomerančová nebo džus
75 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a dortovou formu vymažeme máslem. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, strouhanou kůru a promícháme. Utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, vlijeme vlažné mléko, tuk, vejce a vše vypracujeme v řidší těsto. Nalijeme do formy a necháme kynout asi 20 minut. Mezi tím svaříme pomerančovou šťávu s cukrem a rumem na polevu.

Těsto pečeme dozlatova asi půl hodiny, pak nahoře propícháme špejlí a polijeme teplou polevou. Vychladlý dort zdobíme plátky pomerančů a kdo chce i šlehačkou. Můžeme taky pokapat čokoládovou polevou. Pro ještě víc osvěžující variantu doporučuji dort po upečení proříznout a naplnit pomerančovou marmeládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Rumovo-pomerančový dort

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web