Autor:

Rumová srdíčka

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 120 g
Moučkový cukr 120 g
Máslo 120 g
Hřebíček  
Žloutek 2 ks
Hnědý rum  
Mandle
na posypání
 
Tuk
na vymazání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, strouhané mandle, tlučený hřebíček, promneme tuk a pomocí jednoho žloutku a trochu rumu zaděláme vláčné těsto, které necháme dobře zabalené v chladnu odpočinout. Vyválíme tenký plát, vykrajujeme srdíčka a klademe na mírně pomaštěný plech. Srdíčka potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící rumu a posypeme oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi. V předehřáté troubě upečeme dorůžova. Uložíme do uzavřené nádoby, aby se vůně rumu neztratila.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Rumová srdíčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web