Rumová srdíčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo
    • hřebíček
    • 2
      ks žloutek
    • hnědý rum
    • mandle na posypání
    • tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, strouhané mandle, tlučený hřebíček, promneme tuk a pomocí jednoho žloutku a trochu rumu zaděláme vláčné těsto, které necháme dobře zabalené v chladnu odpočinout. Vyválíme tenký plát, vykrajujeme srdíčka a klademe na mírně pomaštěný plech. Srdíčka potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící rumu a posypeme oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi. V předehřáté troubě upečeme dorůžova. Uložíme do uzavřené nádoby, aby se vůně rumu neztratila.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.