Roztomilý čokoládový ježek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
8
porce
neuvedeno
autor: NikiNikol

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 175
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo (měkké)
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce kakao
    • 50
      g mandle půlené
    • 100
      g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100g cukru. Utřete 3 žloutky, 75g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh z bílků a prosátou mouku, těsto vařečkou opatrně obracejte.
2
2. Těsto pečte v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto nechte vychladnout. Nařežte vodorovné platy.
3
3. Máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky, přidejte špetku soli, kakao. Krémem potřete piškotové pláty a ježka opět sestavte.
4
4. Hotovou čokoládovou polevu nechte rozehřát ve vodní lázni. Do ježka zapíchejte rozpůlené mandle a zalijte čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.