Rozpeky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 15
      g droždí
    • voda
    • cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 50
      g tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto, které necháme chvíli kynout. Z těsta pak děláme menší ploché vdolky, které na povrchu potřeme vodou a v předehřáté troubě upečeme na plechu.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • igi
    igi |

    28. 4. 2015 11:29

    No jak je vidět recepty se dělají pro pokričilé nebo pro ženy s praxí ve vaření. Tu troubu si mám předehřát na kolik??? Kvásek rozdělám jen tak, nebo s vodou či mlékem??? Mám více otázek než odpovědí tak si k té mrkvi udšlám brambory.Dík za výborný recept. <3

  • lucie eretova
    lucie eretova |

    8. 3. 2011 12:08

    nam se to povedlo! :-)

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    12. 5. 2008 21:37

    Tak to je to pečivo, kterému babička říkala kruchovvky a jedly se všelijak - teplé potřené sádlem nebo hruškovými povidly,studené se slaným tvarohem a nebo i jen tak k bílé kávě- určitě je udělám

  • Lenka Hladká
    Lenka Hladká |

    12. 5. 2008 15:52

    Asi se mi nepovedly..byly dobré, ale tvrdé, skoro jako suchary. Kde jsem udělala chybu?

  • Helena
    Helena |

    30. 5. 2007 20:57

    U nas to bylo obracene :0) ,povedly se a moc mi chutnaly.Davam za 1

  • Anonym
    Anonym |

    27. 1. 2006 16:52

    Vejce tam opravdu nepatri,tuk je nejlepsi maslo. Tchyne je delavala, rikalo se tomu "netynky". Me taky moc nejely, ale manzel se po nic moh utlouct

  • Hana
    Hana |

    27. 1. 2006 08:32

    recept jsem zkoušela a nějak se nepovedl. Nepatří tam náhodou ještě vejce? A jak dlouho a na kolik stupňů se to má péct?