Rozinkový chléb

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 275
      ml voda
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce med
    • 0,5
      ks sůl
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,8
      ks skořice
    • 1
      lžička droždí
    • 75
      g rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience (kromě rozinek) vložíme do pekárny v uvedném pořadí a zapneme program SWEET, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém signálu přidáme rozinky. Já je míchám půl napůl se sušenými jablky. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - výborný voňavý snídaňový chlebík, děti ho milují v úpravě nasladko.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    30. 1. 2012 11:33

    Výborný sladký snídaňový chléb, zejména potřený nugetou. Pekla jsem podle receptu, jen skořice jsem dala celou lžičku. Na konzumování bez nugety jako vánočka na můj vkus takto ale trošku málo sladký, nicméně mému manželovi připadá i tak výborný a sladký dostatečně.

  • nik23ita
    nik23ita |

    13. 3. 2008 09:35

    Paní Dano, tak dnes jsme měli k snídani tento výborný chléb, manžel ho včera upekl - dal tam tedy dvakrát tolik rozinek a na můj vkus mohl klidně i víc :-))). Vyzkoušeli jsme už dost receptů pro domácí pekárnu, ale nakonec jsem si vytiskla jen ty vaše a podle nich pečeme, protože je to záruka, že nebudeme mít "ušáka". Díky

  • Margita
    Margita |

    19. 2. 2008 10:08

    Vynikajúci! Vyhovuje mi, že nie je tak sladký!Hodnotím za 1.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 1. 2008 12:15

    Tak sme dnes raňajkovali tento český chlebík so slovenským maslom a írskou pomarančovou marmeládou s whisky :))) Teda, neslopali sme whisky navčas ráno, ona bola v tej marmeláde. Pili sme mlieko. Chlebík je skutočne výborný, na raňajky ako stvorený. Piekla som podľa rady anonyma, preto mu ďakujem tiež. Pani Bednářovej za výborný recept samozrejme tiež:)))

  • Anonym
    Anonym |

    1. 6. 2007 19:52

    Program DORT nemá fázi kynutí, je pro moučníky z prášku do pečiva. Jestliže nemáte program SWEET, použijte základní program, světlou kůrku. Držím palce.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    1. 6. 2007 15:48

    Tak nevím, kde nastala chyba, ale chlebík se mi nějak nepovedl, byl takový buchtovitý, nic moc, jsem začátečník co se týká domácí pekárny a mám Etu Harmony, kde program sweet není, tak jsem to nastavila na program dort, ale asi to byla chyba, poradíte, jaký program dát, určitě bych to znovu vyzkoušela