Rozinkový chléb

Střední
Ingredience
Voda 275 ml
Máslo 30 g
Med 1 lžíce
Sůl 1/2 ks
Polohrubá mouka 500 g
Skořice 3/4 ks
Droždí 1 lžička
Rozinky 75 g
Rozinkový chléb

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience (kromě rozinek) vložíme do pekárny v uvedném pořadí a zapneme program SWEET, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém signálu přidáme rozinky. Já je míchám půl napůl se sušenými jablky. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

Výsledek - výborný voňavý snídaňový chlebík, děti ho milují v úpravě nasladko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Recepty na pikantnosti ve skle - nebojte se experimentovat Články z

Komentáře k receptu: Rozinkový chléb

Komentáře

  1. Lenka Bauerová   30.01.2012 | 11:33 | reagovat |

    Výborný sladký snídaňový chléb, zejména potřený nugetou. Pekla jsem podle receptu, jen skořice jsem dala celou lžičku. Na konzumování bez nugety jako vánočka na můj vkus takto ale trošku málo sladký, nicméně mému manželovi připadá i tak výborný a sladký dostatečně.

  2. nik23ita   13.03.2008 | 9:35 | reagovat |

    Paní Dano, tak dnes jsme měli k snídani tento výborný chléb, manžel ho včera upekl - dal tam tedy dvakrát tolik rozinek a na můj vkus mohl klidně i víc :-))). Vyzkoušeli jsme už dost receptů pro domácí pekárnu, ale nakonec jsem si vytiskla jen ty vaše a podle nich pečeme, protože je to záruka, že nebudeme mít "ušáka". Díky

  3. Margita   19.02.2008 | 10:08 | reagovat |

    Vynikajúci! Vyhovuje mi, že nie je tak sladký!Hodnotím za 1.

  4. Tereza J.   26.01.2008 | 12:15 | reagovat |

    Tak sme dnes raňajkovali tento český chlebík so slovenským maslom a írskou pomarančovou marmeládou s whisky :))) Teda, neslopali sme whisky navčas ráno, ona bola v tej marmeláde. Pili sme mlieko. Chlebík je skutočne výborný, na raňajky ako stvorený. Piekla som podľa rady anonyma, preto mu ďakujem tiež. Pani Bednářovej za výborný recept samozrejme tiež:)))

  5. Anonym   01.06.2007 | 19:52 | reagovat |

    Program DORT nemá fázi kynutí, je pro moučníky z prášku do pečiva. Jestliže nemáte program SWEET, použijte základní program, světlou kůrku. Držím palce.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web