Rozinkové šneky s rumem

60 minut PT0H60M
Porce: 15
Ingredience
Rozinky 100 g
Hnědý rum 40 ml
Žloutek 2 ks
Vanilková esence 1 lžička
Cukr krupice 50 g
Hladká mouka 20 g
Mléko 250 ml
Listové těsto 500 g
Meruňkový džem 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

1. Rozinky propláchneme teplou vodou a dáme na síto okapat. Potom je zalijeme rumem a necháme nabobtnat.
2. Žloutky vyšleháme s vanilkovou esencí, cukrem a moukou na hladké těstíčko.
3. Mléko ohřejeme, přidáme těstíčko a vše mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
4. Listové těsto vyválíme na plát 30×45 cm, potřeme jej krémem a posypeme rozinkami. Stočíme do rolády a rozkrájíme na plátky silné asi 3 cm.
5. Šneky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. V troubě je pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.
Ještě horké je potíráme nahřátým džemem. Necháme vychladnout a zaschnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Rozinkové šneky s rumem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web