Rozinkové šneky s rumem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
15
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g rozinky
    • 40
      ml hnědý rum
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 50
      g cukr krupice
    • 20
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g listové těsto
    • 100
      g meruňkový džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Rozinky propláchneme teplou vodou a dáme na síto okapat. Potom je zalijeme rumem a necháme nabobtnat.
2
2. Žloutky vyšleháme s vanilkovou esencí, cukrem a moukou na hladké těstíčko.
3
3. Mléko ohřejeme, přidáme těstíčko a vše mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
4
4. Listové těsto vyválíme na plát 30x45 cm, potřeme jej krémem a posypeme rozinkami. Stočíme do rolády a rozkrájíme na plátky silné asi 3 cm.
5
5. Šneky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. V troubě je pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.
6
Ještě horké je potíráme nahřátým džemem. Necháme vychladnout a zaschnout.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.