Rozinkové šneky s rumem

60 minut PT0H60M
Porce: 15
Ingredience
Rozinky 100 g
Hnědý rum 40 ml
Žloutek 2 ks
Vanilková esence 1 lžička
Cukr krupice 50 g
Hladká mouka 20 g
Mléko 250 ml
Listové těsto 500 g
Meruňkový džem 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

1. Rozinky propláchneme teplou vodou a dáme na síto okapat. Potom je zalijeme rumem a necháme nabobtnat.
2. Žloutky vyšleháme s vanilkovou esencí, cukrem a moukou na hladké těstíčko.
3. Mléko ohřejeme, přidáme těstíčko a vše mícháme, dokud nevznikne hladký krém.
4. Listové těsto vyválíme na plát 30×45 cm, potřeme jej krémem a posypeme rozinkami. Stočíme do rolády a rozkrájíme na plátky silné asi 3 cm.
5. Šneky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. V troubě je pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.
Ještě horké je potíráme nahřátým džemem. Necháme vychladnout a zaschnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Rozinkové šneky s rumem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web