Rouďovy placky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • sůl
    • tuk (Sádlo, olej... lze smažit i na sucho)
    • tvrdý sýr (Tučnější)
    • sýr plísňový (Např. Niva) - tip pro labužníky
    • majonéza (Majonéza, tatarka, komu je co libo)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a klasicky uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme tak, aby vznikla kompaktní bramborová hmota (větší kousky brambor nejsou na závadu, lze přidat i vejce, aby hmota lépe držela, ale není to nutné). Na lehce omaštěnou rozpálenou pánev naneseme tuto hmotu tak, aby vznikla kompaktní placka o síle zhruba 1 až 1 1/2 cm. Placku pečeme, opatrně nadzvedneme, pokud je už zlatavá, otočíme. Placka je dost křehká, trhá se, proto ji otáčím, až když viditelně zlátnou kraje.
2
Samotné otáčení provádím opatrným sesunutím placky na talíř, talíř přiklopím pánví, provedu rychlý obrat a hotovo. Osmažíme i z druhé strany. Horkou placku zasypeme na hrubo strouhaným sýrem (pro labužníky v kombinaci s nivou) a teplo placky dokoná své. Konzumujeme teplé s majolkou.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.